Неділя, 12.05.2024, 12:44
Вітаю Вас Гість | RSS

Вербівська ЗОШ I-IIст.

Наше опитування
Оцените мой сайт
Всего ответов: 60
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


11:55
новини

23 березня 2017 року У Вербівській ЗОШ І-ІІ ст. успішно пройшла конференція, присвячена 125-річчю з дня народження Блаженнішого Патріарха УГКЦ Йосифа Сліпого.

Метою даного заходу було ознайомлення учнів із постаттю кардинала Йосифа і його палкою любов'ю та відданістю народові і Церкві. А також розвинути в них почуття вдячності Богові за дар любові та виховувати пошану до свого народу.

На початку вступне слово проголосив директор школи —  Ніраз Ю.В., який коротко виствітлив всю велич постаті Йосифа Сліпого та його діяльності.

Потім до слова був запрошений отець Ігор, який вже більш детально ознайомив нас з нелегким життям і діяльністю Слуги Божого Патріарха Йосифа. Він акцентував увагу на тому, що життя Йосифа Сліпого важка і терниста дорога. Однак, протягом усього часу випробувань, він не зневірився, а постійно молився за своїх духовних дітей і за весь український народ, якому, як пише у своєму Заповіті, "старався весь свій вік служити". Джерелом сили та енергії для цього палаючого світильника був вогонь Божої любові.

Пізніше активну участь у конференції взяли учениці 8-9 класів, а саме  Антонів Ліля, Вовчук Наталя, Антонів Ірина, Добрянська Наталя та Шушевич Ірина. Їхні грунтовні доповіді були присвячені таким періодам життя Йосифа Сліпого, як: 

1. Дитинство та роки навчання майбутнього Патріарха і Кардинала;                       

2. Його діяльність як ученого, педагога і діяча церкви;

3. Багатостраждальний пастир і його хресна дорога;

4. Багатогранна праця теолога-науковця;

      Після цього на сцені виступили учениці 5 класу — Свінціцька Марія, Федорів Юля, Добрянська Наталя, Будник Юля та Жанна Ковальчук. Вони декламували вірші, присв’ячені подвижнику духу і віри — Патріарху Йосифу Сліпому. У них було висвітлено незламну віру Блаженного Патріарха, його патріотизм і нелегку, проте гідну й достойну життєву стежину.

     В свою чергу учениця 6 класу Симчук Таня виконала душевну пісню «Я піду за Хрестом, моя мамо», після чого відбувся перегляд невеличкого мультфільму про дитинство Йосифа Сліпого, його сім’ю, його покликання і смиреннійсть перед Господом Богом. Відеоролик виявився дуже повчальним і пізнавальним як для учнів, так і для усіх присутніх на конференції.

     На цій ноті й завершився захід, присв’ячений памяті величної, достойної та поважної людини — Патріарху Йосифу Сліпому. Завдяки проведеній конференції кожен мав змогу почерпнути щось важливе для себе, адже життя Блаженного Патріарха  слугує для нас усіх хорошим прикладом для наслідування.

   

       

 

 

14 березня 2017 року у Вербівській ЗОШ І-ІІ ступенів був проведений семінар-практикум педагогів-організаторів та заступників директорів з виховної роботи.

 

Тема: Вплив педагогічних працівників на формування в учнів ціннісного ставлення до людей, сім’ї, родини.

 

  1. Теоретичні засади організації науково-методичної робот з питань родинного виховання.

Манюк О. П., методист РМК

 

  1. З досвіду роботи. Інноваційний підхід до організації роботи батьківського всеобучу.

Пухайло О. В., ЗДРВ Підгаєцької

гімназії імені М. Паславського

 

  1. Формування духовно-моральної компетенції школярів засобами родинного виховання.

Добрянська Н. В., вчитель ОХЕ

Вербівської ЗОШ І-ІІ ступенів.

 

  1. Роль вчителя у процесі децентралізації. Розуміння цілей та практичного впровадження реформи середньої школи на шляху до децентралізації.

Манюк О. П., методист РМК

 

  1. Родинне свято «Родина, як зірка єдина».

Ільків Н. Г., педагог-організатор

Вербівської ЗОШ І-ІІ ступенів

 

  1. Круглий стіл: підведення підсумків роботи семінару, вироблення методичних рекомендацій.

Манюк О. П., методист РМК,

учасники семінару

      

 

Щовесни, коли тануть сніги 
І на рясті просяє веселка 
Повні сил і живої снаги 
Ми вшановуєм пам’ять Шевченка.

Тарас Шевченко був усебічно обдарованою людиною. Геніальний поет і видатний живописець, цікавий про-за­їк і неординарний музика. Шануємо його і як мислителя-філософа, великого гуманіста, просвітителя.

Кожна епоха перечитує геніальні твори великого Коб­заря, відшукує в них те, що співзвучне дню сьогоднішньому, передбачення на день грядущий.

Ми уже звикли бачити в Шевченкові насамперед бун­таря, запитайте-но себе, друзі, які Тарасові слова насам­перед спадають на думку. Не помилюсь, коли скажу: "вставайте, кайдани порвіте", "треба миром, громадою
обух сталить". А вже згодом пригадується: "І чужому научайтесь, й свого не цурайтесь".Та це й не дивно. Адже замучений тяжкою недолею народ не бачив іншого шляху до визволення, як боротьба. 

То хіба міг вірний син України не закликати порва­ти оті кайдани? Та часом ми не бачимо іншого Шевчен­ка – людини з великою, ніжною душею, ідеалом якої були мирне, щасливе життя, вільна праця на власній землі, материнська любов, доброта, спокій.

Так, Шевченко своїм словом пробудив у народі його національну гідність, його самоусвідомлення. Закликав бути патріотом і боротися за рідну землю.Шевченко був, є і завжди буде з нами. Його світле ім'я, його немеркнуче слово допомагають долати трудно­щі на шляху розбудови справжньої, багатої, сильної і гор­дої держави.Учні нашої школи вшанували пам'ять Шевченка хвилиною мовчання,а також підготували виступ до дня народження Шевченка.

  

  

 

 «The signs of the zodiac»

21 лютого у Вербівській ЗОШ проведено відкритий урок з англійської мови в 6 класі на тему «The signs of the zodiac». Урок передбачав досягнення наступної мети, а саме: введення та застосування нової лексики «Знаки зодіаку», повторення граматичного матеріалу «утворення майбутнього неозначеного часу», вміння складати передбачення, розвиток соціокультурної компетенції, вироблення системи мовленнєвих умінь і навичок, розвиток творчої діяльності учнів. 
На уроці використано роздатковий матеріал, мультимедійний пристрій. Урок проходив у постійному англомовному діалозі з учнями. Використано метод бесіди, який спрямовував учнів на проведення аналізу, порівнянь, також ситуативні вправи, які застосувались для вдосконалення знань, умінь і навичок учнів. Під час уроку вчитель використовувала міжпредметні зв’язки. 
Учні під час уроку проявляли високий інтерес і активність, практикували застосування свого словникового запасу. 
Цілі, які були поставлені вчителем, досягнуті.

Річниця Небесної Сотні

У ці дні ми відзначаємо Річницю трагічних подій на Майдані Незалежності, коли під час Революції Гідності з 18-20 лютого було поранено більш як 1000 людей, загинуло понад 100 протестувальників. Сьогодні ми їх називаємо Небесною Сотнею.Їх назвали Небесною сотнею – українців які загинули у Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути народом – джерелом і мірилом влади у власній державі, за країну, в якій не страшно жити і народжувати дітей…Цвіту нашого народу, його славним синам і донькам, які у розквіті сил віддали свою молодість і життя за рідну Батьківщину ....

Герої не вмирають! А живуть в наших душах, торкаються струн нашого серця. 

Хай пам'ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

 Нехай кожен з нас торкнеться пам’яттю цього священного вогню-частинки вічного. А світло цієї свічки хай буде даниною тим, хто навічно пішов від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою. Вони повинні жити в нашій пам’яті!Учні нашої школи вшанували пам'ять  хвилиною мовчання,а також згадали сторінки минулого...Вічна пам'ять героям!

                                

День Святого Валентина

 Кохання – це не тільки почуття людяності й шляхетності. Воно має в собі дуже велику силу.  Кохання – це святе почуття, яке заслуговує на свій день, на своє свято. Він відзначається з особливою серйозністю майже по всьому світу 14 лютого. Це – Миле, Домашнє, Забавне і Незвичайне свято – День Святого Валентина, або Свято всіх Закоханих!

В нашій школі відбулося Свято Валентина.Брали участь старших класів.Були танці,пісні,веселі конкурси.

99 річниця бою під Крутами

І знов у котрий це вже раз, 
Зійшлися ми в одній родині, 
Щоб пом’януть той славний час, 
Коли в офіру Батьківщині 
Себе принесли кращі з нас. 
Нема любові понад ту, 
Що окропила кров’ю Крути, 
І ту гарячу кров святу 
Повік Вкраїні не забути. 

29 січня українці вшановують річницю бою під Крутами...Трагічна загибель студентського курення під Крутами стала символом патріотизму і жертовності у боротьбі за незалежну Україну. Подвиг українських юнаків під Крутами, що своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії як символ національної честі… Вони – студенти, курсанти, школярі – виявилися у своєму патріотизмові вище за класові інтереси і, коли постала потреба, без вагань віддали молоде життя в ім’я волі свого народу. В масштабах всесвітньої історії ця битва зовсім невеличка. Вона не є зразком військового мистецтва. Просто це – символ нескореного духу нашої нації.Наша школа вшанувала пам'ять про героїв хвилиною мовчання,а також було згадано сторінки з минулого.

Вічна пам'ять і слава героям!

                       

До Зарваниці народ іде,

Іскра любові людей веде.
До Зарваниці, до джерела,
Де б’є цілюща чиста вода.

Де об’явилась Діва Марія
Прекрасна й ніжна, як та лелія.
До Неї люди гуртом ідуть,
Щиру молитву у дар несуть.

Ідуть здорові, ідуть каліки —
Даруй, Царице, їм свої ліки.
Найкращі ліки — водичка чиста,
Бо в ній стояла Діва Пречиста.

Бо в ній стояла Діва Марія —
Спасіння наше, серця Надія.

В тяжку хвилину наша розрада,
В обіймах своїх зустріне радо.

 

Учні нашої школи з вчителем християнської етики Добрянською Надією Василівною організували поїздку в Марійський Духовний Центр"Зарваниця".Діти збагатилися духовно.Отримали багато незабутніх вражень.Напилися і набрали цілющої водички ,щоб оздоровити себе і своїх рідних....А подорозі додому заїхали в с.Золотники ,також там оглянули Різдвяні шопки,Вертеп..

З Новим Роком та Різдвом Христовим...

Педагогічний колектив,та учні нашої школи вітають Вас з Різдв'яними Святами..Бажаємо здоров'я міцного,радості,добра і затишку,Божої ласки і любові!Веселих свят та людського тепла,хай буде достаток і гарні діла.Гарних вам свят,веселих коляд.Будьте здорові,багаті,З Богом у хаті.Хай лунає в хаті сміх-З Різдвом Христовим Вас усіх!Христос Рождається!Славімо Його!

 

"Йде Святий Миколай"

 

Традиційно ,цикл Різдвяно-Новорічних свят розпочинає День Святого Миколая- Чудотворця,якого чекають дітлахи.За традицією, цієї ночі діти отримують подарунки під подушками. Тому вони вірять у диво, звершуване святим Миколаєм і вчаться в святого бути милосердними. Святий Миколай опікується воїнами, водіями і тими, що подорожують, допомагає бідним у скруті; вважається покровителем дітей і студентів ,моряків ,торговців.Напередодні цього свята 14-16 грудня у школі розпочалися майстерні Святого Миколая,Учасниками були учні школи під керівництвом вч.християнської етики ДобрянськоЇ Надії Висилівни.

В Україні з давніх-давен відзначали свято Миколая з особливим шануванням. Щороку приходить він у кожну господу з миром і дарунками. Для маленьких стає чарівною казкою, коли невидимо з’являється вночі і кладе під подушку такі бажані гостинці. Виростають діти – і добра казка зникає, а Миколай залишається.Наслідуймо добро і вчинки Миколая! Нехай це свято стане для нас святом Милосердя, святом Доброти, Прощення, Любові до ближніх.

У нашій школі відбулося свято "Йде святий Миколай".

А також учні намалювали малюнки і написали листи до Святого Миколая:

 

Тиждень англійської мови

З 12.12 по 18.12.2016 р. у Вербівській ЗОШ було проведено тиждень англійської мови під керівництвом вч.англійської мови Нискоклон Наталії Ярославівни.итись, що саме англійська мова є неповторним засобом спілкування між людьми різних національностей. Оволодіння іноземною, а саме англійською мовою є потребою часу. Під час вивчення англійської мови ми знайомимось з традиціями і звичаями інших народів та переконуємось у неповторності власної української культури.
Метою проведення тижня англійської мови є удосконалення знань, вмінь та навичок отриманих на уроках англійської мови, розширення світогляду та ерудиції учнів; розвиток їх творчих здібностей, самостійності, естетичних смаків; виховання любові й шанування людей свого рідного краю і країни, мова якої вивчається, а також формування вміння концентрувати увагу, логічно викладати думки, заохочувати учнів до роботи над собою; виховувати інтерес до вивчення англійської мови.
У понеділок учні школи разом з учителем анг.мови Нискоклон Н.Я. провели шкільну тематичну лінійку на тему «Важливість вивчення англійської мови у нашому житті».

У вівторок учні школи взяли участь у конкурсі малюнків «Персонажі творів В. Шекспіра». Високу художню майстерність показали учні 6 та 8 класу.

В середу оголошено День англійської мови. В школі проведено відкритий урок у 8 класі на тему «His name was William Shakespeare». Метою уроку було ознайомити учнів з біографією та творчістю В. Шекспіра. Урок відвідав директор школи Ніраз Ю.В. Учні 8 класу виготовили стінгазету до теми уроку.

 

 

В четвер учні 8 класу переглянули фільм англійською мовою «Ромео і Джульєтта»

В п’ятницю учні 6 класу провели виховний захід «We love Ukraine». Метою заходу було формування патріотизму, виховання любові до України як своєї Батьківщини.

 

 

Головною метою проведення тижня було підвищення мотивації до вивчення іноземної мови в школі. Дякуємо учням школи за активну участь у проведенні тижня!

 

Гостинці солдатам в АТО

Замість ялинки"Зимовий букет"

25-річниця Збройних Сил України

06.12 вчитель історії Ніраз.Ю.В пригадав учням славні сторінки історії Українського Війська,згадавши про українських козаків,січових стрільців,героїв Крут,сучасних воїнів АТО.Відбулися спортивні змагання"Нумо,хлопці!".Було проведено вікторину з історії Українського Війська і сучасних військових формувань.

 

До Дня Боротьби зі СНІДом в школі було проведено зустріч учнів 7-9 класів із виконавчим директором ПВНЗ Галицького медичного коледжу і студентами IVкурсу.

Голодомор 1932-1933р

25 листопада в нашій школі ми вшановали пам’ять жертв Голодомору 1932 – 1933 років. Кожен із нас переосмислює нашу історію, трагічні її сторінки, які примушують стискатися людські серця. Одна з найстрашніших таких сторінок – Голодомор , який призвів до небачених безневинних жертв.

Мовчати про це не можна, не сила,
Від спогадів кров аж холоне у жилах.
Вмирали діти і немовлята,
Старі бабусі й вродливі дівчата,
Вмирали села. Зникали птиці.
«Буксири» скидали трупи в криниці.
Опухла матір, не може сісти …
«Уповноважені» і «активісти»
З-під немовляти, із-під ряднини,
П’яні згорнули останні зернини.
Тиша і смуток. Запалі могили…
Мільйони трупів Вкраїну вкрили.
Трагічна подія відома планеті
-Голодне море у тридцять третім.
Увінчаний він страшним розп’яттям…
Катам народу! Прокляття!

 

Виховна година ''Покрова Пресвятої Богородиці-свято українського народу.День Захисника України''.19 жовтня 2016 року у школі відбувся захід,приурочений до Дня захисника України,свята Покрови Пресвятої Богородиці.Захід приготували учні 2-го, 5-го,6-го,8-го класу з педагогом організатором Ільків Надією Григорівною,та вчителем музики Джурою Ярославом Ігоровичем.Захід розпочався хвилиною мовчання.Учні співали,розказували вірші,танцювали.Було наголошено,щоб ми любили Бога та захищали свою країну.Захід закінчився спільною молитвою учасників "'Боже Єдиний,Великий Ти Україну Храни!''

Вітаємо Вас з професійним святом - Днем працівників освіти. Висловлюємо Вам сердечну вдячність за невтомну працю, за велике покликання, за любов до дітей, за те, що в кожній дитині Ви бачите особистість. Вам вірять, Вас люблять і шанують. В очах дітей Ви є порадником та другом, доброзичливим, готовим прийти на допомогу та надати підтримку, Ви робите навчання у школі позитивним та радісним.Учні 8,6,5-х класів Вербівської школи привітали наших вчителів,підготували свято до дня вчителя.

 

Учні нашої школи взяли участь у фестивалі футболу, за принципом "Футбол для всіх", який відбувся у Підгайцях на стадіоні "Нива". У футбольному фестивалі брали участь 192 учні, 24 вчителі фізичної культури з 17 загальноосвітніх шкіл району. Під керівництвом 24-х вчителів фізкультури та тренерів діти навчалися основним навичкам найпростіших технічних елементів футболу, брали участь у рухливих іграх з м’ячем на влучність, на володіння м’ячем.

1 вересня – день, з якого починається дорога в майбутнє для кожного з нас!
 
1 вересня - День знань - особливе свято! Завжди яскравий, насичений емоційністю та хвилюючою атмосферою. Голосно звучить урочиста музика, звідусіль лунають теплі поздоровлення i кожне людське серце, хвилюючись відгукується на Заклик першого дзвінка!
 
Шкільна родина,Вербівської ЗОШ II ступенів щиро вітає учнів та їх батьків, вчителів з початком нового навчального року! Це – день, з якого починається дорога в майбутнє. Саме у День знань учні з особливою теплотою згадують своїх вчителів, їх неоціненну роботу розуму і серця.
Окремо вітаємо найменших наших школярів - першокласників. А їх у нас у цьому році пять.
Дзвенить, дзвенить шкільний дзвінок —
Всіх закликає до навчання.
Ми поспішаєм на урок,
Йдемо, йдемо у світ пізнання.
 
Успіхів Вам у праці та навчанні!
Переглядів: 487 | Додав: Verbiv | Теги: новини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz